הטיול הקלאסי של אוהבי סיני חוזר!!!
"אל ההר הגבוה וסנטה קתרינה בסיני"
טיול מיוחד לסיני
אל צוקי הגרניט האדומים, הבריכות והבוסתנים
של הרי סיני וסנטה קתרינה
טיול חובה לכל מי שבאמת רוצה לגלות את סיני
הטיול הקלאסי של אוהבי סיני חוזר!!!
"אל הר סיני וסנטה קתרינה"
טיול מיוחד לסיני
אל צוקי הגרניט האדומים, הבריכות והבוסתנים
של הרי סיני וסנטה קתרינה
טיול חובה לכל מי שבאמת רוצה לגלות את סיני
4 ימים מטריפי חושים במרחבי החופש הנצחיים של סיני:
טיול זריחה מרגש להר סיני ☆ ביקור מנזר סנטה קתרינה
טיול הליכה בהרים העוצמתיים ☆ אירוח בבוסתנים קסומים
☆ טיול גמלים לאור ירח ☆ ועוד המון חוויות נוספות
4 ימים של חוויות והרפתקאות במרחבי החופש הנצחיים של סיני
טיול זריחה מרגש להר סיני
ביקור מנזר סנטה קתרינה
טיול הליכה בהרים העוצמתיים
טיול גמלים לאור ירח
אירוח בבוסתנים קסומים
ועוד המון חוויות מרגשות נוספות
הנה טעימה קטנטנה מההרים
להניח לרגע, את שגרת החיים העמוסה בצד, ולצאת אל ההרים.
להרגיש את הדופק נפתח ונוכח, עת צעדת בשבילים.
להעפיל לעת ערב, אל ראש-ההר הנישא,
ולהרגיש עמוק בפנים, את הלב שנפתח בהודיה.
עת השמש מסתלקת, אל מול נופים של נצח,
ובפסים כתומים-סגולים, את השמים צובעת,
אתה פתאום מבין את שאמר קהלת:
"דור הולך ודור בא והארץ לעולם עומדת !".
להגיע, באור אחרון, אל הבוסתן הירוק בלב השממה,
כשמבעד לצעיף-הבד, מאירות עיניה, של בת-המדבר, בדממה
את ריאותיך אתה ממלא באוויר ההרים הצלול והטהור
ולמעלה, בשמים, על-סוף הכוכבים קורנים במלוא האור.
אז, פתאום, לרגע קט, הכל עוצר !
מתוך החרישית, קול נשמתך בוקע
באלוהים שבתוכך – אתה נוגע
(גיל ששון)


התכנית המלאה
יום 1 – נכנסים אל ההרים
נפגש במעבר טאבה ולאחר ביקרת הדרכונים ניסע אל הכפר "מילגה" שב"מרומי סיני". שביל נזירים עתיק יכניס אותנו אל ההרים, הבוסתנים ונאות הדקלים של וואדי טלח.
בערב נתארח בבוסתן של רופא הצמחים הזקן חאג'-אחמד ונתענג בארוחה בדואית לתפארת. נשב סביב המדורה, עם תה מתוק ושמים של מיליון כוכבים ונצלול אל האגדות וסיפורי המדבר העתיקים. בעיקר, נספוג את עצמת ההרים, וננשום את המראות המהפנטים.
יום 2 – זריחות ושקיעות בשבילי בראשית
נתעורר בלב השקט המדברי כשאנו מוקפים בצוקי גרניט אדומים ובוהקים. נשים פעמנו אל ואדי שאג-טיניה שבו מסתתרת בריכה יפיפייה בשם חרזת שאג שמזמינה את עוברי הדרך לרענן בה את נפשם.
אחר טבילה הגונה נמשיך אל וואדי סאגר. זהו קניון צר ואתגרי שקירותיו גבוהים וזקורים. מעיין קטנטן נובע מאחד הקירות ומימיו נקווים לשוקת שלצידה פחית ללגימה בעבור ההלך הצמא במדבר. מהנקיק הנסתר נעשה דרכנו אל ביתו של אברהים, מדריך הטיולים הנודע, שבצל סוכתו נחנה לארוחת צהריים ומנוחה.
רעננים נעפיל אל שרידי הארמון בג'בל עבאס באשה, שם נביט בשקיעה מדברית אל מול נופי סיני האלמותיים. לאור פנסים נרד אל "וואדי זוותן" ונזכה להכנסת אורחים בבוסתן של "אום-סעד", הרועה הקשישה מאירת הפנים.
יום 3 – התפעמות
היום יוקדש להרפתקאות בקניון הבולדרים של "וואדי תלעה" שזכה (ובצדק) בתואר "הוואדי הכי יפה בכל סיני". נרד בקניון צר ובו מבוך מרשים של סלעי ענק. זהו גן משחקים של הטבע המזמין אותנו לדלג ולעבור מעל ומתחת לסלעים. במעיין הקטן שבקצה הקניון נקנח בקפה על מדורה.
נמשיך בדרכנו ונחלוף על פני המנזר "דיר תלעה" שבו התבודדו נזירים לאורך מאות שנים. לעת צהרים נגיע אל הכפר "מילגה" לארוחה אותנטית במסעדה המפורסמת של הכפר.
מהכפר נמשיך במעלה "וואדי שרייג' " אל העמק משובב הלב "פארש פרע". שביל נזירים עתיק יוביל אתונו מעלה אל "ג'בל צפצפה" (שיש הטוענים שהוא הוא הר חורב המקראי!). לעת אחר הצהריים נשוטט בין פסגות ההר, הקפלות, מבדדי הנזירים ועמקים ההרריים. לעת ערב נחנה ב"פארש אליהו" שלמרגלות פסגתו של ג'בל מוסא.
יום 4 – שחר של יום חדש
נשכים קום, מוקדם, לפני עלות השחר, ונטפס במעלה גרם מדרגות עתיק (800 מדרגות) אל הפסגה של "ג'בל מוסא" המקודש שמזוהה כ"הר סיני" המקראי.
בפסגה מצפה לנו חוויה מהפנטת שלא ניתן לתאר במילים – יחד עם עולי רגל ומאמינים מכל העולם, נחזה במדבר סיני המתעורר ומשנה את צבעו: משחור לכחול, לירוק, לסגול, לאדום לכתום – זה מחזה מרהיב שכל אדם חייב לראות, לפחות פעם אחת בחיים!
מהר סיני נרד אל המנזר העתיק בעולם – "מנזר סנטה קתרינה". במידה ותאפשר לנו, נבקר בכנסיה המעוטרת ביצירות אומנות עתיקות, נתוודע לסיפורי משה סביב "באר ציפורה" ונציץ לעבר שיח "סנה-הבוער".
בתום הביקור במנזר, נחזור אל הכפר ואל הציוויליזציה הסינאית. לאחר מקלחת טובה נפרד ממלווינו הבדואים, בני שבט הג'בלייה, ונעלה על ההסעה, שתביא אותנו למעבר הגבול טאבה, עם הבטחה בלב לשוב ולחזור אל הרי סיני הנשגבים.


למי מתאים הטיול
- לאלו שמעולם לא היו בסיני – ושמעו את הסיפורים על ההרים העוצמתיים וחופים הבלתי נשכחים. רוצים לחוות את הקסם של סיני עם קבוצה איכותית ומדריך מקצועי, שיכול להוביל אתכם בבטחה ובראש שקט.
- אלו שכבר יורדים לסיני – ותמיד מגיעים לחופים האהובים, זו הזדמנות מעולה לגלות את ה"אוצרות" הנסתרים של סיני שאתם עוד לא מכירים ולהגיע למקומות שבשמותיהם מתנגן הקסם והמסתורין
- לוותיקי סיני – שהכירו את סיני בתקופה הישראלית או לפני הרבה מאוד שנים ומתגעגעים לחוויות האדירות שנצרבו בהם בצעירותם.
- משפחה, זוגות או חברים – שמבקשים לגלות את סיני האמיתית, שמעבר לחושות ולחופים. שמחים להרפתקה חדשה ומרגשת שמשלבת מסלולי הליכה מרגשים בהרים.


אופי הטיול
דרגת מאמץ:
זהו טיול נדיר ומרהיב ביופיו, הטיול הוא למיטיבי לכת בדרגת מאמץ בינונית
אורך המסלולים: 6-12 ק"מ ביום. סך הכל הליכה 30 ק"מ בקירוב.
אתגרים צפויים: עליות וירידות תלולות, הפרשי גבהים משמעותיים (300-700 מטר ביום), בולדרים ומדרגות סלע. ההליכה היא בהרים ולעתים ללא שבילים מסודרים.
אירוח ולינה:
בבוסתנים קסומים תחת שמיים של מיליון כוכבים, יש להביא שקי שינה (מזרנים תקבלו מאתנו). בבוסתנים יש באר מים זכים, עצי פרי ושירותי שדה (קומפוסט). בבוסתנים אין מקלחות, באמצע היום השלישי עוברים בכפר וניתן יהיה להתקלח.
כלכלה:
הטיול כולל כלכלה מלאה החל מצהריי היום הראשון:
בהרים – בבקרים: ארוחה קלה. בצהרים: פיקניק משותף של ממרחים וירקות. בערב: נתפנק בתבשילים המקומיים (צמחוני).
מנהלות:
ביום מטיילם עם תיק קטן ובו מים וארוחת הצהרים. התיקים הגדולים מגיעים על-גבי גמלים.
מקום ושעת המפגש: בבוקר הטיול ב-09:00 במעבר הגבול טאבה שבסמוך לאילת.
מועד סיום: ביום האחרון של הטיול, שעת חזרה משוערת למעבר הגבול: 17:00
אופי הקבוצה: הטיול פתוח למטיילים מגיל 8 ומעלה. גודל הקבוצה: 8-24 משתתפים.
הערה חשובה: קיום הטיול מותנה בהרשמה של 8 משתתפים לפחות.
זהו טיול אדיר שנבנה על סמך ניסיון של עשרות שנים בסיני והיכרות אינטימית עם האזור והבדואים היושבים בו.


תאריכים קרובים
מחיר
מחיר הטיול – 590$
- למחיר הטיול מתווסף תשלום בעבור אגרות במצרים, ארוחות צהרים וטיפים בסכום של 100$
- המחיר הוא למשתתף בקבוצה של 12 מטיילים ומעלה. בקבוצה של 8-11 מטיילים תחול תוספת תשלום של 80$ למטייל.
מחיר הטיול כולל:
הסעות – לאורך כל הטיול מטאבה וחזרה.
הדרכה מקומית – מורה דרך (דליל) משבט הג'באלייה.
הדרכת תוכן – מדריך ישראלי ותיק ומנוסה.
אתרים – כניסה לסנטה-קתרינה, נאבק וראס-מוחמד.
כלכלה – מלאה לאורך כל הטיול.
לינה – בבוסתנים קסומים בהרים ומלונות בחופים.
גמלים – לנשיאת הציוד לבוסתנים בהרים.
טיול גמלים – לרכיבה בטיול זריחה להר סיני.
אופרציה – ארגון וניהול אופרטיבי.
תוספת למחיר הטיול (יגבה על ידי המדריך בתחילת הטיול)
בעבור אגרות במצרים, ארוחות צהרים וטיפים בסכום של 100$
המחיר אינו כולל
אגרת מעבר ישראלית – 104 ש"ח
ביטוח רפואי (חובה לעשות) – 5-10$ דולר ליום
תחבורה בתוך ישראל – הגעה למעבר טאבה וחזרה
הוצאות בעלות אופי אישי – כמו מזכרות, חטיפים, מים מינרלים ושתייה בארוחות.
כל הוצאה / שירות / פעילות שאינם כלולים בסעיף: "מה הטיול כולל" ו/או שאינה חלק מתכנית הטיול
כל הוצאה / שירות / פעילות שנגרמים בשל שינוי תכנית הטיול על-ידי המשתתף או על ידי נסיבות שאינם בשליטת המארגנים.
ניתן, לבטל את ההשתתפות בטיול באמצעות הודעה בכתב בדואר או במייל. משתתף/מזמין שביטל את השתתפותו בטיול, יהיה זכאי להחזר תשלום, לפי העניין, בקיזוז דמי ביטול כמפורט להלן:
עברו 48 שעות ממועד ההרשמה – דמי ביטול בגובה 100 ₪.
נותרו יותר מ-90 ימים לפני מועד הטיול – דמי ביטול בגובה 100 ₪.
נותרו פחות מ-90 ימים לפני היציאה ועד 30 ימים לפני היציאה – דמי הביטול בגובה 350 ₪.
נותרו פחות מ-30 ימים לפני היציאה ועד 21 ימים לפני היציאה – דמי הביטול בגובה 550 ₪.
נותרו פחות מ-21 ימים לפני היציאה ועד 14 ימים לפני היציאה – דמי הביטול בגובה 850 ₪.
נותרו פחות מ-14 ימים לפני היציאה ועד 4 ימים לפני היציאה – דמי הביטול בגובה 1600 ₪.
נותרו פחות מ-4 ימים לפני הטיול – מלוא מחיר הטיול.
במקרה של ביטול או דחיית הטיול על ידי המארגנים, בשל התפרצות קורונה במדינת היעד, המלווה באזהרה של משרד הבריאות או בשל סגירת מעברי הגבול בישראל ליציאה וכניסה, תינתן לנרשמים אפשרות לבחור בין ביטול החיוב / קבלת החזר כספי מלא לבין הרשמה למעוד החלופי.
לתקנון ההרשמה המלא ותנאי הביטול לחץ כאן
מטיילים מספרים על הטיולים הקודמים
איטל כותבת:
"אני חוויתי את הטיול הנהדר הזה בפסח, עם הרבה רעשים מהסובבים בנוגע למצב הביטחוני. ומבלי להכיר את חברי הקבוצה. זו בהחלט אחת החלטות הטובות שעשיתי וחוויה שאין מילים על מנת לתאר את עוצמתה…וגילי הוא מדריך החלומות ואיש קסום שידאג לכם מ- א' ועד- ת'. מלא בידע ונתינה, ממליצה בחום ובאהבה…"
ונועה מוסיפה: "
"מילה במילה, ממליצה בחום."

"בזכות Gili Sasson זכיתי לחוות את הצד השני של סיני זה שעד היום רק התפעלתי ממנו מרחוק… העוצמה של ההר הגבוה היא משהו שאי אפשר לתאר במילים. צבעים מדהימים, בולדרים מעוגלים, בוסתנים עשירים, נאות מדבר באמצע שומקום עם עצי פרי, מקומיים מסבירי פנים שלא נותנים לך לעשות כלום ומפנקים אותך באהבה… בקיצור, עזבו לדמיין תיסעו לשם בעצמכם ואם אתם רוצים המלצה לחוויה מהממת אז גילי הוא הכתובת שלי!…" (חן תל אור)

תודה על עוד טיול נפלא בהדרכתך וארגונך אין עליך!. לחוות את ההרים של סנטה קתרינה חמישה ימים בשטח עם צוות הבדואים המקסים זו חוויה להרבה זמן. מחכה לטיול הבא, יענקלה…" (יענקלה טרש)

בואו נדבר
יש לכם שאלה? לא בטוחים אם הטיול מתאים לכם?
דברו איתנו.
אתם יכולים:
לשלוח ווטצאפ – לחצו על הקישור הזה
או לשלוח מייל – metaylim.info@gmail.com
להרים טלפון – 053-2211206
ארץ,
טיולים והרפתקאות